Mijn naam is Marianne de Boer. Ik ben in 1956 geboren in Zaandam. In mijn jonge jaren heb ik de Kunstacademie in Den Bosch, richting Illustratief, 4 jaar gevolgd.

Mijn passie is schilderen. Ik schilder de laatste tijd vooral portretten, waarbij ik gebruik maak van gemengde technieken (mixed media) met olieverf en acryl. Daarbij ga ik uit van de achter- of ondergrond die ik eerst bewerk. Ik laat graag kinderen zien die plezier hebben en hoop dat door mijn kleurgebruik de vrolijkheid goed zichtbaar is voor de toeschouwer. Daarbij probeer ik zoveel mogelijk statische poses te vermijden. Ik zie mijn model(len) graag eerst, zodat ik een indruk krijg van de persoon om wie het gaat. Ik werk daarna vanaf foto. Als het niet mogelijk is om de persoon eerst te ontmoeten, kan ik ook schilderen vanaf foto. Het is belangrijk voor mij dat ik foto's van verschillende kanten genomen ontvang. Op deze manier kan ik inschatten hoe iemand er uit ziet. Zo geef ik mijn eigen invulling aan de persoon in mijn stijl met een persoonlijk kenmerk weer.

Ook andere onderwerpen hebben mijn aandacht, zoals landschappen. Vaak vergroot ik iets uit waardoor er een abstract geheel kan ontstaan. Ik laat me leiden door het onderwerp en mijn materialen en door met primaire kleuren te werken. Dus ik meng alle kleuren zelf. Daardoor ontstaat er een vrolijk en kleurrijk beeld.

Ook illustreer ik voor boeken en verhalen, daarvan maak ik gebruik van pen en inkt, potlood en aquarel. Daarnaast werk ik mee aan decor voor kindervoorstellingen.
Ik hoop dat je evenveel plezier aan het kijken ernaar beleefd als ik van het maken ervan.

Marianne schildert portretten alleen op aanvraag. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van formaat, aantal personen en techniek.