• CultuurZeist website

  Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober is er een 'Kunsttuin' geopend bij het Beauforthuis in Austerlitz. Lekker in de buitenlucht zijn daar foto's te zien van werk van kunstenaars die meedoen aan de Kunsroute Zeist, Den Dolder, Bosch en Duin, Huis ter Heide en Austerlitz.


  https://www.kunstroutezeist.nl/
 • Stadspers

  Op zaterdag en zondag 18 en 19 september exposeren leden van teken- en schildersvereniging De Toets hun werk in De Gehoorzaal Den Dolder.


 • Nieuwsbode Zeist

  Door Wouter Habers zijn schilders van schildersvereniging de Toets uit Zeist gevraagd om tijdens het concert van Canto Ostinato, gespeeld door Wouter Harbers en Thera Klaassen, op muziek te schilderen.

  Uniek concert: Canto Ostinato door 2 pianisten en 8 schilders!

  Stichting Zaterdagmiddagconcerten Zeist organiseert een uniek evenement met twee pianisten en zes schilders letterlijk ‘rondom’ de beroemde Canto Ostinato van Simeon ten Holt!

  Pianist Wouter Harbers en pianiste Thera Klaassen voeren samen de beroemde ‘Canto Ostinato’ uit op twee vleugels. Dit stuk bestaat uit ruim honderd elementen die naar believen herhaald worden en die zonder onderbreking langzaam naar de climax leiden: het hoofdthema. Na de extase van het hoofdthema keert de rust terug en nemen de musici in stilte afscheid van het klavier.

  Het publiek zit niet in theateropstelling in de zaal, maar in een kring zo dicht mogelijk rondom de vleugels. Zo kan iedereen de interactie tussen de pianisten en de intensiteit van deze muziek ervaren. Zes schilders van de Zeister schildersvereniging ‘De Toets’ geven vlakbij de vleugels hun luisterervaring weer op het doek. De luisteraars zien deze schilderijen live ontstaan. Zo versterken verschillende kunstdisciplines elkaar en kunt u dubbelop genieten van Nederlands beroemdste compositie.

  Kijk voor meer informatie ook naar: https://youtu.be/Pq6hnmpctmw.

  Woon dit unieke evenement bij, op zaterdagmiddag 14 maart in de Sionskerk te Zeist. De zaal is open vanaf 16:00u, het concert begint om 16:30u en duurt ruim een uur. Met dank aan vele sponsors is de entree gratis, na afloop is er een collecte.

   

   

   

   

   
   
   
   
   
  deel deze activiteit
   

  Locatie

  Sionskerk
  Zeist
  Jacob Catslaan 73
  3705BP
   
   

   

   


  https://www.nieuwsbode-zeist.nl/activiteit/item/canto-ostinato-2-pianisten-6-schilders/950567
 • Nieuwsbode Zeist

  De maanden juli en augustus exposeert Marianne de Boer in zorghotel Bovenwegen,
  Heideweg 2, Zeist.

  Hierbij de aankondiging in de plaatselijke krant.


  https://www.nieuwsbode-zeist.nl/reader/59282#p=18
 • De Nieuwsbode Zeist

  Expositie schilderijen Marianne de Boer

  maandag 4 februari 10:18 - 10:18 uur

  toevoegen aan agenda

   


  Marianne de Boer

  Marianne exposeert met recente en oudere schilderijen. Zij schildert het laatste jaar vooral portretten, waarbij zij gebruik maak van gemengde technieken (mixed media) met olieverf en acryl. Daarbij gaat zij uit van de achter- of ondergrond die eerst bewerkt wordt.

  Ook andere onderwerpen hebben haar aandacht, zoals landschappen. Vaak vergroot zij een detail uit waardoor er een abstract geheel kan ontstaan. Marianne laat zich leiden door het onderwerp en haar materialen en door met primaire kleuren te werken. Daardoor ontstaat er een vrolijk en kleurrijk beeld. Zij kan het daarbij niet laten om figuratieve details toe te voegen.

  Naast haar schildersactiviteiten werkt Marianne mee aan decors voor kindervoorstellingen en ontwerpt hiervoor posters en logo's.

  Daarnaast heeft zij boeken en verhalen geïllustreerd waarbij zij gebruik maakt van pen en inkt, potlood en aquarel.

  U kunt meer van haar werk zien op www.mariannedeboer.nl

   

   


  https://www.nieuwsbode-zeist.nl/activiteit/item/expositie-schilderijen-marianne-de-boer/626651
 • Het pontje van Deventer

  Vanaf 1 september 2018 is op het scherm van de pontveer de studie van het schilderij 'Deventer vanaf de pont' te zien.


 • Stadspers

  Samen met de cursisten van Pelita exposeert Marianne de Boer na de kunstroute in ECR De Horst in Huis ter Heide.


  https://kunstronddendolder.wordpress.com/route/